Mittwoch, 8. Januar 2014

Maan Als Bron van Duurzame Energie Zegt Japans Bedrijf

In 2035 of later, zal de maan omgezet worden in een bron van duurzame energie, als de plannen van een Japans bedrijf doorgaan. Shimizu Corporation, een in Tokyo gevestigd bouwbedrijf zei dat hun voorgestelde "Luna Ring" elk jaar 13.000 terawatt aan elektriciteit kan produceren en dit ligt ver boven de hoeveelheid terawatt die de VS op dit moment produceert: 4500 terawatt. Voor Japan zou dit kunnen betekenen dat het eindelijk onafhankelijk zou kunnen worden van kernenergie. Het bedrijf zei dat het 6.800 mijl rond de maan zonnepanelen wil bouwen voor dit project.

Voor het "Luna Ring" project zal mijnbouw een belangrijke rol spelen aangezien de opgegraven materialen gebruikt zouden moeten worden voor de productie van de zonnepanelen. De panelen zullen vervolgens rond de evenaar van de maan worden geïnstalleerd, in een gebied van zo’n 250 mijlen breed. De energie die door de zonnepanelen zal worden gegenereerd, zal worden terug gestraald naar de aarde waar het zal worden opgevangen door stations, onder andere met behulp van laser transmissies.

Shimizu Corp is van mening dat de afhankelijkheid van de mens op ongelimiteerde bronnen van energie zal ophouden te bestaan met dit project en dat men onbeperkt gebruik kan maken van schone energie. Hoewel de details van de "Luna Ring " momenteel nog verder uitgewerkt moeten worden, heeft het bedrijf al aangegeven dat ze onmiddellijk wil beginnen met het proces wanneer de financiën volledig rond zijn in 2035.
Aangezien het project in de ruimte zal worden uitgevoerd, zullen robots en andere geautomatiseerde apparatuur worden gebruikt bij het winnen van het oppervlak van de maan voor materialen, en de bouw en installatie van de zonnepanelen. Mensen zullen alleen toezichthoudende taken uitvoeren.

Het gebruik van alternatieve energie wint al enige tijd veel terrein in Japan, zeker na de 2011 tsunami, die het gevaar van nucleaire energie liet zien wanneer een aantal van de kerncentrales van het land werd vernietigd door de gigantische golven, en veiligheidsmaatregelen werden geschonden.

In mei 2012 werd Japan gedwongen om tijdelijk 50 functionerende kernreactoren tijdelijk af te sluiten voor onderhoudsbeurten en andere voorzorgsmaatregelen. Vanwege dit proces moesten de Japanners de zomer zonder airconditiong ervaren omdat de regering had opgeroepen om zuinig met energie om te gaan in die periode. Toen de kerncentrales tijdelijk niet in werking waren, verloor Japan 35% van haar energie.

Vooralsnog is het veilig om te stellen dat het Japanse bedrijf voldoende tijd heeft om alle gerelateerde zaken, met betrekking tot het gebruiken van de maan als bron van duurzame energie, goed te onderzoeken.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen